Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη καταγγέλλει τον Π. Λαφαζάνη στο Ευρ. Κοινοβούλιο

Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη , αρμόδια για την Ενέργεια στο Ε.Κ. από πλευράς ΝΔ καταγγέλλει τον Π. Λαφαζάνη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Καταγγελία της ελληνικής κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Π. Λαφαζάνη, ότι δεν προχωρά την ενεργειακή ενοποίηση θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω ιδεοληψιών, έκανε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ και μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, Μαρία Σπυράκη.
Σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Μαρία Σπυράκη υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υιοθετεί βασικές παραμέτρους της στρατηγικής για την ενιαία αγορά ενέργειας, όπως η μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, και η αύξηση της συμμετοχής ιδιωτών μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ , τόνισε παράλληλα το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει τον αγωγό ΤΑΡ που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο στην ΕΕ σε αντίθεση με την σχετική κοινοτική απόφαση και αρκείται σε σχέδια επί χάρτου για τονTurkish Stream , ενώ δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια.