Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ημερίδα «Ψηφιακή Ευρώπη: η έρευνα και η καινοτομία ως κίνητρα για επιχειρηματικότητα – οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως προτεραιότητα της ΕΕ για ανάπτυξη»

Η Eλληνίδα Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή , επικεφαλής της Ελληνικής Εκπροσώπησης των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και μέλος της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την Έρευνα, την Βιομηχανία και την Ενέργεια, διοργάνωσε  στην Θεσσαλονίκη μια πρωτότυπη συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα και ενθάρρυνσης της δικτύωσης, για την ψηφιακή ευρώπη και τα προγράμματα ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας .
Χωρίς πολιτικούς, στην ημερίδα φιλοξενήθηκαν συνολικά 27 ομιλητές - εκπροσώποι κορυφαίων ελληνικών πανεπιστημίων, τεχνολογικών ιδρυμάτων και επιμελητηρίων της βορείου Ελλάδας, εκπρόσωποι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και υπεύθύνων για την διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Η Ευα Καϊλή αρκέστηκε σε ρόλο συντονίστριας της πολύωρης ημερίδας, την οποία παρακολούθηςαν με αμείωτο ενδιαφέρον φοιτητές,επιχειρηματίες και επιςτήμονες της πόλης. Στο τέλος κάθε κύκλου συζήτησης ακολούθησε ζωηρός διάλογος με το ακροατήριο.
Στα συμπεράσματα της ημερίδας η κα Καϊλή εξέφρασε την αισιοδοξία της για την Ελλάδα που παρά τις αμφιθυμίες και τις αβεβαιότητες, συνεχίζει να καινοτομεί και να διαπρέπει, να μας κάνει υπερήφανους σε διεθνές επίπεδο και να μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι σε ένα άκρως ανταγωνιστικό διεθνοποιημένο περιβάλλον, έχουμε θέση και ποικίλες προοπτικές. Αναλυτικά εδώ όπου θα μπορέσετε και να δείτε τα βίντεο όλων των ομιλητών.