Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ο διαγωνισμός «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ» στο πλαίσιο της έκθεσης 3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προϊόντα από τις συμμετέχουσες εταιρίες διαγωνίστηκαν για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους. Η κριτική επιτροπή με επικεφαλής τον διακεκριμένο Chef Λευτέρη Λαζάρου είχε δύσκολο έργο καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη και όλα τα προϊόντα είχαν υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και αισθητικής.
Το προϊόν που απέσπασε το βραβείο για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του είναι το ελαιόλαδο «Άριστον» κορωνέικης ποικιλίας που παρασκευάζεται από την οικογένεια Δούκα στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.
Πέρα από τα προϊόντα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, το κοινό ουσιαστικά επιβράβευσε το σύνολο των προϊόντων που συμμετείχαν στην έκθεση με το ενδιαφέρον και την προτίμησή του.