Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Καϊλή: Υποψήφια για το βραβείο Έρευνας και Καινοτομίας του Ευρωκοινοβουλίου


Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και της κοινότητας των ενδιαφερομένων μερών της ΕΕ, συγκεντρώνονται και επιλέγουν τις δράσεις των επιτρόπων και των ευρωβουλευτών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής

Ένας από τους βασικούς και διαχρονικούς στόχους του Ευρωκοινοβουλίου είναι η προώθηση της Έρευνας και της Καινοτομίας. Για το φετινό βραβείο επιλέχθηκε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Πρόκειται για μία αναγνώριση που δίνεται σε όσους συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα μέσα από το πρόγραμμα της ΕΕ «Ορίζοντας 2020».

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και της κοινότητας των ενδιαφερομένων μερών της ΕΕ, συγκεντρώνονται και επιλέγουν τις δράσεις των επιτρόπων και των ευρωβουλευτών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής.

Πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν το 2015, για να τιμήσουν την σκληρή δουλειά των βουλευτών του Ευρωκοινοβουλίου. 

Οποιοσδήποτε μπορεί να ορίσει ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το οποίο πιστεύει πως έχει κάνει μια εξαιρετική συμβολή σε μια περιοχή πολιτικής της ΕΕ. Οι ενδιαφερόμενοι αιτιολογούν σε ένα κείμενο 350 λέξεων την πρότασή τους. 

Από την Ελλάδα, η Εύα Καϊλή είναι υποψήφια για τον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας

protothema.gr